Resultats de la cerca frase exacta: 6

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. baguet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pa d'origen francès, en forma de barra llarga i estreta, d'entre aproximadament 60 i 70 cm de longitud. [...]
2. baia de goji
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit de la planta Lycium barbarum, de forma allargada i de color vermell, aproximadament de la mida d'una pansa, que se sol comercialitzar assecat i és apreciat per les propietats medicinals, tonificants i nutritives que se li atorguen. [...]
3. evolució
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Conjunt de les sensacions que destaquen d'un vi durant els segons, aproximadament deu, que es glopeja durant el tast. [...]
4. patates pont-neuf
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Patates rosses de mida més grossa que l'habitual, d'un centímetre de gruix per set centímetres de llarg, aproximadament. [...]
5. brou curt
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Brou compost d'aigua amb hortalisses i herbes aromàtiques i vi o vinagre que es fa reduir durant una hora aproximadament i que, generalment, s'utilitza per a coure-hi peix. [...]
6. rentat de la pasta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Operació consistent a eliminar una part del xerigot de la quallada ja tallada i afegir aproximadament la mateixa quantitat d'aigua a la mateixa temperatura del xerigot per tal de reduir-ne la lactosa i evitar una acidificació excessiva. [...]